Kuřecí zeleninová polévka
Ingredience
1,1/4 l vody, 3 kuřecí skelety, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 cibuli, 2 lžíce sádla, čpetku nového koření, 1 bobkový list, 3 kuličky jalovce, tymián, 2 housky
Postup
Kuřecí skelety uvaříme v 1,1/4 l osolené vodě. Když je maso měkké pak ho vyjmeme, necháme trochu zchladnout a obereme od kostí. Vývar přecedíme. Kořenovou zeleninu a cibuli nastrouháme nahrubo. Do hrnce dáme rozehřát sádlo, na kterém osmažíme kořenovou zeleninu společně s kořením a cibulí, přidáme obrané a nakrájené maso nakostky, zalijeme vývarem a asi 15 minut povaříme. Housky nakrájíme nakostky a osmažíme na lžíci sádla. Osmaženou housku pak podáváme na talíři s polévkou.