Kuřecí polévka s mandlemi

26.08.2010 14:41

Kuřecí polévka s mandlemi


Ingredience

 

 
1 kostku slepičího bujónu, 1 mrkev, 4 lžíce oloupaných nakrájených mandlí, jemně nastrouhanou kůru z půlky citrónu, 2 kuřecí prsíčka, 1 lžíci oleje, 1 pórek, 1 lžičku sójové omáčky, 1 lžičku citrónové šťávy, sůl, pepř

 

Postup

 

 
Do hrnce nalijeme 1,1/4 litru vody, vložíme kostku bujónu a připravíme vývar. Zatím co se vaří voda, očistíme mrkev a nastrouháme na delší nudličky. Mandle spaříme horkou vodou, po 10 minutách ji slijeme, mandle oloupeme a nakrájíme nakousky a nastrouháme citrónovou kůru. Kuřecí prsíčka nakrájíme nakousky. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a 2 až tři minuty na něm restujeme pórek. Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme po všech stranách 3 až 4 minuty. Potom přidáme kousky mrkve a dál smažíme. Nakonec přilijeme část vývaru, promícháme, přidáme citrónovou kůru, nasekané mandle, sójovou omáčku, citrónovou šťávu a uvedeme do varu. Za občasného míchání vaříme dalších 5 minut. Nazávěr podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme ozdobit čerstvým jemně nakrájeným pórkem. Je to jemná polévka mírně nezvyklé chuti.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět