Kuřecí rolky v rajčatové omáčce

02.09.2010 16:28

Kuřecí rolky v rajčatové omáčce


Ingredience

6 kuřecích řízků, 60 g anglické slaniny, 60 g čerstvých nebo 1 lžíce sušených hub, 1 naťová cibulka, 3 lžíce olivového oleje, 60 g špenátu (mraženého), 2 stroužky česneku, pepř, 50 g parmazánu, 200 g nakládaných cibulek, 300 g pálivé rajské omáčky, 30 g strouhanky, trochu hladké mouky, 200 ml drůbežího vývaru

Postup

Na jemno nasekáme naťovou cibulku, houby (sušené předtím namočíme, necháme nabobtnat, zcedíme a vymačkáme vodu) a anglickou slaninu. Oloupeme a prolisujeme česnek. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibulku a houby. Přidáme anglickou slaninu, špenát a necháme velmi krátce prohřát. Pánev odstavíme a přidáme česnek, strouhanku a parmazán, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Vznikne dost hustá hmota, kterou použijeme na plnění kuřecích řízků. Kuřecí řízky rozklepeme, pouze velmi mírně osolíme, poklademe nádivkou, zarolujeme a převážeme nití nebo upevníme jehlami na ptáčky. Každou rolku obalíme v hladké mouce a osmahneme na oleji po všech stranách. Potom přilijeme rajčatovou omáčku a vývar, nádobu přikryjeme a dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Ke konci dušení přidáme do omáčky cibulky. Před podáváním posypeme jemně nasekanou zelenou petrželkou. Podáváme s bagetou nebo s rýží.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět