Kuřecí prsíčka s růžičkovou kapustou

29.08.2010 08:13

Kuřecí prsíčka s růžičkovou kapustou


Ingredience

 

 
400 g kuřecích prsíček, 1 lžíce sádla, 20 ks. růžičkovej kapusty, 50 g černých máčených hub, 1 lžička máčeného škrobu, 1 lžíce červeného dezertního vína, 1 lžíce sójové omáčky, špetka soli, mletý pepř, Glutasol, 1/2 šálku hovězího vývaru, několik kapek červeného oleje, 2 stroužky česneku

 

Postup

 

 
Kuřecí prsíčka nakrájíme natenké plátky (pokud použijeme zmrazená prsíčka, necháme je jen trochu rozmrazit a hned krájíme, protože tak jdou lehce ukrojit opravdu tenké plátky). Nakrájené maso promícháme s máčeným škrobem, solí a necháme chvíli odležet. Namočíme černé houby (stačí i české sušené hřibovité houby), očistíme kapustičky od zažloutlých a ovadlých vrchních listů. Jakmile houby nabobtnají, odlijeme přebytečnou vodu, houby ještě trochu vymačkáme a pokrájíme na drobno. V pánvi rozpálíme sádlo, vložíme do něj nakrájené černé houby, kapustičky, osmahneme, přidáme víno a mírně podlijeme vývarem. Ochutíme bílým pepřem, solí, glutasolem a sójovou omáčkou. Ještě krátce podusíme a odstavíme. Připravená kuřecí prsíčka osmahneme dozlatova na menší dávce tuku, přidáme dušené kapustičky a krátce při opatrném míchání podusíme. Takto připravený pokrm zakápneme několika kapkami červeného oleje a k ochucení použijeme čerstvý, jemně sekaný česnek.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si www stránky zdarma! Webnode