Kuřecí prsa s pomerančem a karamelem

02.09.2010 16:37

Kuřecí prsa s pomerančem a karamelem


Ingredience

4 kuřecí prsa, 1 větší pomeranč, 8 plátků anglické slaniny, 1 lžíce tekutého karamelu, 1 lžíce citrónové šťávy, 250 g rajčat, 5 lžic koňaku, 2 lžíce oleje, pepř, sůl, zelená petrželka nebo bazalka na ozdobení

Postup

Každý kousek kuřecích prsou rozdělíme na dva díly, posolíme a opepříme. Každý díl kuřecího masa omotáme anglickou slaninou a připevníme párátkem. Omyté rajčata pokrájíme na dílky. Dobře omyjeme pomeranč, z poloviny oloupeme škrabkou kůru a pokrájíme ji na nudličky. Pomeranč rozkrojíme na polovinu, jednu dáme stranou, použijeme ji na zdobení, z druhé vymačkáme šťávu. Rozpálíme dvě lžíce oleje a opečeme na něm připravené kousky masa. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do zbylého oleje přidáme tekutý karamel (pokud ho nemáme k dispozici, tak do rozpáleného oleje dáme vrchovatou lžíci krupicového cukru a necháme ho zezlátnout), poté přidáme koňak a citrónovou šťávu. Vše promícháme, přidáme pokrájená rajčata, šťávu a kůru z pomeranče. Opět promícháme a vložíme zpátky maso. Nádobu přikryjeme a vše dusíme asi 40 minut až je maso měkké. Vhodnou přílohou je rýže. Před podáváním jídlo ozdobíme nasekanou petrželkou nebo lístky bazalky a plátkem pomeranče.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode