Kuřecí prsa s mandlemi

29.08.2010 08:14

Kuřecí prsa s mandlemi


Ingredience

 

 
400 g kuřecích prsíček, 4 lžíce oleje, 2 bílky, 1 lžíce škrobové moučky, 100 g mandlí, 1 menší cibule, 50 g pórku, 2 lžíce červeného vína, půl lžičky glutasolu, půl šálku hovězího vývaru, trochu černých hub, mletý zázvor, sůl

 

Postup

 

 
Kuřecí prsíčka opláchneme, osušíme a nakrájíme nakostičky. V misce rozmícháme lžíci škrobové moučky se dvěma lžícemi vody, bílkem a s tím promícháme nakrájené kuřecí maso. Mandle spaříme horkou vodou a oloupeme. Pórek nakrájíme nakolečka, cibuli nakostičky. Sušené černé houby namočíme na chvíli do vody, poté vodu slijeme a houby pokrájíme namenší kousky. V pánvi mírně rozpálíme olej, osmahneme maso a občas promícháme. Maso přendáme na síto, necháme odkapat tuk, který vrátíme zpět na pánev a pražíme na něm pomalu oloupané mandle. Po chvilce přidáme nakrájený pórek, cibuli a houby. Po krátkém osmahnutí zeleniny přidáme kuřecí prsíčka, podlijeme vývarem, ochutíme vínem, glutasolem, špetkou zázvoru a solí. Nazávěr krátce podusíme. Jako příloha je vhodná rýže a obloha z barevné zeleniny (rajčata, papriky apod.)

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode