Kuřecí polévka s květákem

26.08.2010 14:44

Kuřecí polévka s květákem


Ingredience

 

 
1,1/4 l vody, 350 g kuřecího masa bez kosti, 1 cibuli, 1 mrkev, 250 g květáku, 2 lžíce oleje, 1 lžička oregana, sůl, pepř, 100 g menších těstovin, zelenou petrželku

 

Postup

 

 
Do hrnce přidáme 1,1/4 litru vody, vložíme maso a přivedeme k varu. (Vznikne nám zhruba 1 l vývaru). Mezitím, než se maso uvaří, nakrájíme cibuli nakostičky. Mrkev nastrouháme. Květák rozebereme namenší růžičky a důkladně propláchneme. Uvařené maso nakrájíme nakostky. V oleji osmahneme maso a všechnu připravenou zeleninu. Vše zalijeme vývarem ve kterém jsme vařili maso, přidáme oregano, osolíme a opepříme. Polévku znovu přivedeme do varu a přidáme těstoviny menších tvarů, promícháme, hrnec přiklopíme a zvolna povaříme asi 10 minut. Na talíři můžeme ozdobit jemně nasekanou zelenou petrželkou nebo třeba posypat strouhaným parmezánem.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět