Kuřecí kari s rýží

29.08.2010 08:22

Kuřecí kari s rýží


Ingredience

 

 
500 g kuřecích řízků, 500 g cibule, 500 g mrkve, 1 jablko, 200 g rýže, 2 lžíce oleje, 1 lžíce kari koření, 1 lžíce cukru, 5 lžic vody, 1 lžíce slepičího vývaru (z kostky), 20 g rozinek, sůl, skořice

 

Postup

 

 
Oloupanou cibuli rozpůlíme a nakrájíme naplátky. Mrkev a jablko omyjeme, oloupeme a nakrájíme nanudličky. Řízky opláchneme a osušíme, rozkrájíme rovněž nanudličky. Zhruba v tomto okamžiku si dáme vařit vodu na rýži (bude hotova zhruba ve stejné době jako maso). Dále rýži vaříme, jak jsme zvyklí. V pánvi rozehřejeme olej, dáme na něj cibuli a čekáme, až zesklovatí. Kuřecí maso vložíme na osmahnutou cibuli, opečeme, potom přidáme nakrájenou mrkev, jablko, maso, posypeme kari kořením a osmahneme. Vmícháme cukr a necháme dobře zkaramelizovat. Zalijeme vodou, přidáme slepičí vývar, vložíme rozinky a osolíme. Vše společně dusíme asi 20 minut na mírném ohni. Nakonec jemně okořeníme troškou skořice. Podáváme s rýží.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode