Kuře ve smetanové omáčce se žampióny

02.09.2010 17:37

Kuře ve smetanové omáčce se žampióny


Ingredience

4 kuřecí prsa, 1 zakysaná smetana, 250 g malých žampiónů, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžičky citrónové šťávy, čerstvý tymián, čerstvé oregano, zelená petrželka, olej, 100 ml kuřecího vývaru, sůl

Postup

Kuřecí maso rozkrojíme na poloviny a lehce nožem naklepeme. Cibuli nakrájíme na proužky, česnek prolisujeme. Žampiónům očistíme hlavičky (vlkým hadříkem) a rozkrojíme na půlky nebo čtvrtky (podle toho, jak jsou velké). Všechny bylinky propláchneme, necháme okapat a nasekáme. Pokud nemáme čerstvé oregano, můžeme použít sušené nebo mražené. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm opečeme po obou stranách. Vyjmeme, ale udržujeme v teple. Do pánve přidáme cibuli, česnek a mícháme, až cibule zesklovatí (asi 2 minuty). Potom přidáme žampióny a opečeme, opět za stálého míchání. Zakysanou smetanu promícháme s vývarem, hořčicí, citrónovou šťávou, bylinkami a za stálého míchání přiléváme na pánev. Vše ještě asi 3 minuty dusíme. Na konec přidáme maso, které jsme měli stranou a společně krátce prohřejeme. Podáváme s těstovinami, vhodné jsou třeba dlouhé ploché nudle.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět