Kuře v tandúru

02.09.2010 17:41

Kuře v tandúru


Ingredience

8 kousků kuřete (2 na 1 porci), 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžička koření garam másala, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička mleté kurkumy, 300 g bílého jogurtu, šťáva z 1 citrónu, 1 lžička zázvoru, 2 lžíce olivového oleje, hlávkový salát a citrón na ozdobení

Postup

Kousky kuřete zbavíme kůže a na povrchu do každého kousku masa uděláme 2 až 3 zářezy. Maso vložíme do ploché nakládací misky, zalijeme šťávou z citrónu a maso v citrónové šťávě ještě poválíme. Do jogurtu vmícháme prolisovaný česnek, olej, všechno koření a touto směsí zalijeme kuřecí maso. Dobře promícháme, misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme odležet přes noc v chladnu. Potom kousky kuřete vyjmeme z marinády a upečeme na plechu v troubě předehřáté asi na 220 °C. Při této teplotě pečeme asi 15 minut, potom teplotu snížíme a dopékáme dalších 20 minut. Podáváme s rýží zdobíme listy hlávkového salátu a kolečkem citrónu.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Tvorba webových stránek zdarma Webnode