Kuře v chilli-jogurtové marinádě

02.09.2010 17:44

Kuře v chilli-jogurtové marinádě


Ingredience

1 kuře, 1/2 lžičky chilli koření, 2 kelímky bílého jogurtu, 1/2 lžička kari koření, 1/4 lžičky skořice, čerstvé chilli papričky, 1 lžička tlučeného kmínu, olej, 1 vrchovatá lžička soli

Postup

Připravujeme den předem. Jogurty vyklopíme do větší misky (mělo by se do ní vejít kuře), přidáme všechno koření včetně soli a dobře promícháme. Na konec přidáme jemně nakrájené chilli papričky. Kuře opláchneme, osušíme a uvnitř i venku potřeme připravenou jogurtovou marinádou. Misku s kuřetem přikryjeme potravinářskou fólií a necháme v ledničce do dalšího dne. Na dno pekáčku dáme trochu oleje a vyklopíme na něj kuře. Vložíme do trouby rozpálené asi na 200 až 220 °C, přikryjeme a pečeme, až je kuře měkké. Prakticky se nemusí podlévat, jenom ke konci pečení na chvilku odkryjeme, kuře po chvíli dostane krásnou zlatohnědou barvu. (Kuřecí maso je krásně křehké, má jemnou chuť a není vůbec pálivé. A jogurt se během pečení jaksi vstřebá). Podáváme s rýži s vůní limetky.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode