Kuře po myslivecku

02.09.2010 17:51

Kuře po myslivecku


Ingredience

1 kuře (kuřecí prsíčka), 5 ks jalovce, 150 g anglické slaniny, 2 lžíce brusinkového džemu, 100 ml červeného vína, 8 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 1 mrkev, kousek celeru, 3 stroužky česneku, 1 lžička tymiánu, 100 g másla, sůl

Postup

Kuře opláchneme, osušíme a rozporcujeme. Můžeme také použít kuřecí prsíčka nebo krůtí prsa ta nakrájíme na větší hranolky. Očistíme mrkev, celer, česnek a nakrájíme vše na malé hranolky. Těmi prošpikujeme kousky masa. Maso mírně osolíme a posypeme tymiánem. Každý kousek masa obalíme anglickou slaninou (pomůžeme si jehlou na závitky) a vložíme do pekáčku, který jsme vytřeli na dně a po stranách máslem. Posypeme případnými zbytky nakrájené zeleniny, přidáme všechno zbývající koření a mírně podlijeme vodou. Pekáč vložíme přikrytý do trouby a pečeme. Občas kontrolujeme a podléváme červeným vínem. Když je maso měkké a na povrchu zčervená, vyjmeme ho z pekáče a dáme stranou. Ze zbylé šťávy vyjmeme koření a zahustíme ji brusinkovým džemem. (Pokud nemáte brusinkový džem, stačí na zahuštění rozmixovat rybíz zavařený ala brusinky). Podáváme s malými bramborovými knedlíčky nebo s noky. Na talíři doplníme plátky pomeranče nebo s opečenými plátky jablek.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si www stránky zdarma! Webnode