Kuře na rýži v římském hrnci

02.09.2010 17:53

Kuře na rýži v římském hrnci


Ingredience

1 kuře nebo 4 stehýnka, 2 hrníčky rýže, koření na kuře (dle libosti), 1 velká cibule, 1 balíček zmražené libovolné zeleniny, 4 hrnky vody, sůl

Postup

Na dno římského hrnce poklademe cibuli, rozkrájenou na plátky, na ní rozložíme hodně propranou rýži, osolíme a zamícháme s nerozmraženou zeleninou. Zalijeme 4 hrnky vody. Kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme, okořeníme z obou stran, vložíme na rýži, zakryjeme vrchním dílem hrnce a dáme péct do trouby. V horkovzdušné troubě pečeme asi 1,1/2 hodiny na 200 °C. (Dělá se bez tuku, stačí jen to, co pustí kuře, takže je to i trochu dietní). Podáváme s libovolnou přílohou.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si web zdarma! Webnode