Kuře na kari
Ingredience
400 g kuřecího masa, 3 lžíce oleje, 1 vejce, 1 lžička škrobu, půl šálku masového vývaru, 1 lžička kari koření, 1/2 cibule, 1 pórek, 1 lžíce červeného desertního vína, Glutasol, sůl
Postup
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme nakostičky. Promícháme ho s vajíčkem, škrobem (solamylem) se solí a necháme krátce odležet. Mezitím nakrájíme nakolečka pórek a cibuli naplátky. V pánvi rozpálíme tuk (olej či sádlo), vložíme do něj maso a osmahneme po všech stranách. Asi po třech minutách přidáme pórek, cibuli, kari koření, víno, Glutasol a sůl. Mírně zalijeme vývarem připraveným z kostky masoxu a zvolna chvíli podusíme. Podáváme s rýží a jako přílohu použijeme čerstvou syrovou zeleninu.