Kuře na kari s jablky

29.08.2010 08:27

Kuře na kari s jablky


Ingredience

 

 
1 kuře (kuřecí stehna), kari koření, 4 jablka, citrónová šťáva, 100 ml jablečné šťávy, 1 cibule, hrst rozinek, 1 bílý jogurt, mletý pepř, olej, sůl

 

Postup

 

 
Kuře rozporcujeme, opláchneme, osušíme. Můžeme použít i kuřecí stehna nebo kuřecí horní stehna. (Chceme-li připravit jídlo s menším množstvím tuku, pak odstraníme i kůži). Kuřecí maso osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemné kostičky. V kastrolu rozpálíme olej, cibuli na něm pouze zpěníme a porce kuřecího masa opečeme po všech stranách. Posypeme kari kořením, podlijeme jablečnou šťávou, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném příkonu tepla. Zatím oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme navětší kostky. Rozinky propláchneme. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme jablka, rozinky, lehce promícháme s masem a pokračujeme v dušení. Nakonec přimícháme bílý jogurt, ve kterém jsme předem rozmíchali ještě asi 1/2 lžičky kari koření. Necháme přejít varem a podáváme s rýží.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět