Kudlásková polévka

26.08.2010 16:15

Kudlásková polévka


Ingredience

 

 
1 lžíci oleje, 15 cm pórku, 1 mrkev, kousek celeru, 1 lžíce hladké mouky, 1 bujónovou kostku, 1 l vody, sůl, 3 stroužky česneku, 2 l masového vývaru

 

Postup

 

 
Na olej dáme nakolečka nakrájený pórek, najemno nastrouhanou mrkev, celer, necháme orestovat, přidáme hladkou mouku, vhodíme bujónovou kostku, zalijeme s 1 litrem vody a necháme vařit. Mícháme, aby se nám nepřipalovala. Mezitím připravíme těsto na noky. Brambory nastrouháme najemno, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce a mouku. Množství mouky by mělo být takové, aby těstíčko bylo o něco málo hustší, jak na bramboráky. Malou lžičkou vykrajujeme noky a zaváříme do polévky. Vaříme na mírném plameni asi 10 minut tak, aby byly měkké a aby se prudkým varem nerozvařily. (Nejlépe je vyzkoušet jeden nok a podle potřeby se může přidat mouka). Když jsou noky měkké, přidáme prolisovaný česnek, podle potřeby dosolíme a přilijeme 2 l masového vývaru.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět