Krůtí roláda v listovém těstě

01.09.2010 19:42

Krůtí roláda v listovém těstě


Ingredience

600 g krůtích prsou, sůl, pepř, 8 plátků šunky, 4 plátky sýra, 150 g točeného salámu, 1 balíček listového těsta, 1 vajíčko

Postup

Krůtí prsa vodorovně nařízneme, (jakobychom je chtěli dělit na dva "ploché" kusy), ale nedokrojíme. Maso rozevřeme (a pokud se nám zdá plát ještě dost silný, zkusíme ještě nakrojit oba díly z druhé strany). Maso přez fólii lehce naklepeme (můžeme také přes mikrotenovou fólii, proto že se tak jemné krůtí maso méně poškodí) a snažíme se, aby vznikl jednolitý tenký plát. Maso z obou stran osolíme, opepříme (bude se nám lépe obracet, pokud leží na fólii). Potom naskládáme šunku a sýr. Točený salám oloupeme, podélně rozpůlíme a položíme do středu masového plátu. Potom masovou roládu zabalíme co nejpevněji, (pomáháme si opět fólií). Dáme ji na chvíli do chladna a na pomoučeném vále rozválíme listové těsto. (Snažíme se vytvořit obdélníkový plát, kde delší strana je o něco větší než délka připravené krůtí rolády). Masovou roládu si přeneseme na plát listového těsta, umístíme ji doprostřed, okraje listového těsta nejdříve přeložíme přes konce rolády a potom celou masovou roládu do listového těsta zabalíme. Pečící plech vymastíme (stačí jen o málo větší prostor než zabere roláda), roládu v listovém těstě na plech opatrně přeneseme (pomáháme si utěrkou stejně jako u jablečného závinu). Vidličkou si rozšleháme vajíčko a roládu potřeme. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme. Roláda je hotová asi za 25 až 30 minut, záleží na velikosti. Podáváme s brambory.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět