Krůtí roláda nadívaná špenátem

01.09.2010 19:43

Krůtí roláda nadívaná špenátem


Ingredience

150 g listového špenátu (nebo mraženého), sůl, 1 vejce, 1 kg krůtího masa na roládu, 70 g strouhaného parmazánu, pepř, olej, 5 plátků slaniny, 1 lžíce rostlinného tuku, 250 ml bílého vína, 2 cibule na hrubo, 1 kg rajčat oloupaná na hrubo nakrájená, 100 ml zeleninového vývaru, 1 lžička balzámového octa

Postup

Přebraný a omytý špenát krátce předvaříme v osolené vodě. (Použijeme-li mražené špenátové listy, je lepší je upravit dle návodu na obalu). Z předvařeného špenátu slijeme přebytečnou tekutinu, dobře ho vylisujeme a nasekáme na jemno. Vejce rozšleháme s polovinou parmazánu, osolíme a opepříme.Vpánvi rozehřejeme trochu oleje a z vajíčka upečeme tenkou omeletu. Maso upravíme do velkého plátu, po jedné straně ho osolíme, opepříme a obložíme omeletou. Na ni navršíme špenát a slaninu. Maso zavineme a pomocí kuchyňské nitě zavážeme do rolády. Do povrchu vetřeme sůl s pepřem. V pekáči rozehřejeme tuk se 2 lžícemi oleje, roládu po všech stranách opečeme, podlijeme vínem, přikryjeme a pečeme v troubě asi 80 minut. Občas kontrolujeme, obracíme a v případě potřeby podléváme. Poté přidáme cibuli, rajčata a pečeme společně ještě asi 30 minut. Potom roládu vyjmeme, rajčata rozmačkáme, přidáme do nich vývar, promícháme a ochutíme (např. solí, balzámovým octem). Roládu nakrájíme na plátky, podlijeme omáčkou a posypeme zbývajícím parmazánem. Nakrájenou roládu obložíme rajčatovou přílohou a posypeme strouhaným parmazánem. Podáváme s těstovinami, rýží nebo s bramborami.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět