Krůtí prsa s jablečnou kůrkou

01.09.2010 19:46

Krůtí prsa s jablečnou kůrkou


Ingredience

1 kg krůtích prsou, sůl, pepř, 1 mrkev na hrubo, 1 petržel na hrubo, kousek celeru na hrubo, 70 ml bílého vína, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 jablka se slupkou na tenké plátky, 1 lžička plnotučné hořčice, špetka sušeného tymiánu, špetka sušeného rozmarýnu, 2 lžíce solamylu

Postup

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a podle chuti osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Polévkovou zeleninu přidáme k masu. Maso se zeleninou pečeme v troubě asi 90 minut. V menší nádobě přivedeme k varu víno, které jsme smíchali s citrónovou šťávou, přidáme nakrájená jablka, krátce podusíme a potom je vyjmeme. Asi tak 10 minut před dopečením potřeme maso s hořčicí a obložíme po celém povrchu plátky jablek. Vše posypeme tymiánem a rozmarýnem. Ve vypečené šťávě rozmícháme solamyl a vaříme, dokud šťáva nezhoustne. K takto upravenému masu se jako příloha hodí dušená růžičková kapusta a brambory.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět