Krůtí prsa s ananasem

01.09.2010 19:48

Krůtí prsa s ananasem


Ingredience

1 kg krůtích prsou v celku, 1 konzerva ananasu plátkového, 100 ml sójové omáčky, 2 stroužky česneku, 2 lžičky kari koření, 3 cibule, solamyl, tuk (olej), nakrájená naťová cibulka, 1 feferonka nasekaná na drobno

Postup

Krůtí prsa omyjeme, osušíme. Odlijeme šťávu z kompotu, přidáme k ní sójovou omáčku, prolisovaný česnek, kari koření a promícháme. Touto marinádou zalijeme maso a necháme alespoň 1 hodinu (ale i déle) odležet. Maso přitom několikrát v marinádě obrátíme. Před vlastním tepelným zpracováním masa očistíme a nakrájíme cibuli na tenká půlkolečka. Menší pekáček lehce vytřeme tukem a dno poklademe nakrájenou cibulí. Na ni položíme maso vyjmuté z marinády a přidáme část marinády. Pekáček přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě celkem asi 50 minut. Po 20 minutách pečení maso podlijeme zbylou marinádou a případně přidáme i trochu (horké) vody a dopečeme. Upečená prsa vyjmeme z pekáčku a nakrájíme na plátky. Výpek z pod masa zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a chvíli povaříme. Na pánvi rozpálíme tuk a v něm do zlatova opečeme ananasové plátky. Vložíme naťovou cibulku, feferonku, krátce podusíme a přidáme do zahuštěné omáčky. Pokrájené maso obložíme opečeným ananasem a polijeme zahuštěnou omáčkou. Podáváme s kokosovou rýží.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět