Krůtí maso se španělskou rýží

01.09.2010 19:48

Krůtí maso se španělskou rýží


Ingredience

200 g rýže, 1 lžička kari koření, 1 červená paprika na malé kostičky, 4 mrkve na kolečka, 1 malá konzerva hrášku nebo kukuřice, 400 g krůtích prsou, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, 100 g vývaru, nasekaná petrželka

Postup

Rýži vložíme s kari kořením do studené vody, přivedeme do varu, zmírníme teplotu a dusíme do měkka. Hrášek nebo kukuřici z konzervy zcedíme a necháme okapat. Maso nakrájíme na nudličky silné asi 1/2 cm a v rozpáleném oleji opečeme, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Na zbytku tuku osmahneme připravenou zeleninu i s hráškem, přilijeme vývar a dusíme asi 5 minut pod pokličkou. Potom vmícháme nudličky masa a uvařenou rýži. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět