Krůtí maso na víně

01.09.2010 19:49

Krůtí maso na víně


Ingredience

800 g krůtího masa (můžeme použít krůtí prsa, ale klidně i krůtí rolku), 100 g cibule, 3 lžíce oleje, sůl,1 lžička kari koření, 2 lžičky mleté sladké papriky, tabasco, 4 stroužky prolisovaného česneku, 4 lžíce kečupu, 400 ml bílého vína, 1 lžíce maizeny (sůl)

Postup

Krůtí maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Do kastrolu vložíme maso a opečeme v oleji. Přidáme koření, kečup, víno, promícháme a pod pokličkou dusíme do měkka. Ke konci přidáme maizenu rozmíchanou s jednou lžící vody a vzniklou šťávu tak zahustíme. Krátce ještě podusíme a případně dochutíme. Podáváme s rýží s bramborami, nebo s chlebem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět