Krůtí kostky s česnekem na koření

01.09.2010 19:50

Krůtí kostky s česnekem na koření


Ingredience

600 g krůtích prsou, 4 stroužky česneku, mleté nové koření, mletý černý pepř, tymián, drcený kmín, kousek citrónové kůry, majoránka, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 2 lžíce sladkého kečupu, 1 lžíce hladké mouky

Postup

Krůtí maso nakrájíme na stejně velké kostky, vložíme do misky, přidáme prolisovaný česnek, všechno koření a nastrouhanou citrónovou kůru. Množství koření přizpůsobíme zvyklostem, ale majoránky dáme pouze malou špetku. Nesolíme. Vše promícháme s nakrájeným masem a dáme do chladna marinovat na několik hodin. Před vlastní tepelnou přípravou masa nakrájíme cibuli na kostičky a zpěníme na rozpáleném oleji. Poté vložíme do oleje s cibulí maso a rychle ho orestujeme po všech stranách. Podlijeme trochou vody (vývaru) a dusíme téměř do změknutí. Podle potřeby mírně podlijeme. Ke konci dušení přidáme kečup a zaprášíme moukou. Necháme společně ještě chvíli dusit. Podáváme s rýží a oblohou z čerstvé zeleniny.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět