Krůtí kokosové řízky
Ingredience
4 řízky z krůtích prsou, citrónová kůra, šťáva z jednoho citrónu, sůl, pepř, hladká mouka, 1 vejce, 100 g strouhaného kokosu, olej
Postup
Krůtí maso omyjeme, osušíme, lehce naklepeme (nejlépe přes fólii). Každý plátek potřeme čerstvě nastrouhanou citrónovou kůrou a pokapeme citrónovou šťávou. (Můžeme nechat chvíli odležet). Poté řízky po obou stranách osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vajíčku a na konec ve strouhaném kokosu. Řízky opečeme po obou stranách, (nejlépe ve fritovacím hrnci). Podáváme s připraveným zeleninovým salátem a plátkem citrónu.
Ingredience na zeleninovou přílohu
1 ledový salát (nebo různé druhy), 1 červená cibule, 1 malá salátová okurka, 120 g žampiónů
Příprava přílohy
Salát omyjeme a natrháme na kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Okurku nakrájíme na kolečka. Žampióny (podle velikosti) rozkrojíme na poloviny, na čtvrtiny nebo na silnější plátky. Opečeme je na oleji a necháme vychladnout. Poté je lehce smícháme s připravenou zeleninovou přílohou a zálivkou.
Ingredience na zálivku
1 lžička hořčice, sůl, pepř, 8 lžic pomerančové šťávy, 4 lžíce olivového oleje
Příprava zálivky
Na zálivku smícháme hořčici, sůl, pepř, pomerančovou šťávu a olivový olej