Krůtí kokosové řízky

01.09.2010 19:51

Krůtí kokosové řízky


Ingredience

4 řízky z krůtích prsou, citrónová kůra, šťáva z jednoho citrónu, sůl, pepř, hladká mouka, 1 vejce, 100 g strouhaného kokosu, olej

Postup

Krůtí maso omyjeme, osušíme, lehce naklepeme (nejlépe přes fólii). Každý plátek potřeme čerstvě nastrouhanou citrónovou kůrou a pokapeme citrónovou šťávou. (Můžeme nechat chvíli odležet). Poté řízky po obou stranách osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vajíčku a na konec ve strouhaném kokosu. Řízky opečeme po obou stranách, (nejlépe ve fritovacím hrnci). Podáváme s připraveným zeleninovým salátem a plátkem citrónu.

Ingredience na zeleninovou přílohu

1 ledový salát (nebo různé druhy), 1 červená cibule, 1 malá salátová okurka, 120 g žampiónů

Příprava přílohy

Salát omyjeme a natrháme na kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Okurku nakrájíme na kolečka. Žampióny (podle velikosti) rozkrojíme na poloviny, na čtvrtiny nebo na silnější plátky. Opečeme je na oleji a necháme vychladnout. Poté je lehce smícháme s připravenou zeleninovou přílohou a zálivkou.

Ingredience na zálivku

1 lžička hořčice, sůl, pepř, 8 lžic pomerančové šťávy, 4 lžíce olivového oleje

Příprava zálivky

Na zálivku smícháme hořčici, sůl, pepř, pomerančovou šťávu a olivový olej

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět