Kroupová polévka s kapustičkami

26.08.2010 16:29

Kroupová polévka s kapustičkami


Ingredience

 

 
200 g růžičkové kapusty, 300 g kostí od uzeného masa, 100 až 150 g krup č.10, zmrazená zeleninová směs se žampióny, 1 cibule, 1 česnek, 4 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, 1 lžička Vegety, sůl

 

Postup

 

 
Kroupy propláchneme a namočíme alespoň na 2 hodiny do 3 l studené vody (lépe přes noc). Nemusí to být nutně kroupy č. 10, mohou být i menší. Asi 2 hodiny předtím, než chceme mít polévku hotovou, začneme kroupy vařit. Do vařící vody přidáme kosti od uzeného masa (jsou lepší s kousky masa), celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme společně asi 1 hodinu mírným varem. Kosti z polévky vytáhneme, obereme, nakrájíme a pokrájené kousky masa vrátíme zpě do polévky. Potom polévku osolíme a přisypeme zmraženou zeleninovou směs se žampióny (nemusí to být ani celý sáček zeleniny, záleží na tom, jak chceme mít polévku hustou). Zeleninu samozřejmě před použitím nerozmrazujeme. Přidáme oloupanou a nakostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Nakonec si očistíme růžičkovou kapustu, opláchneme ji, jednotlivé růžičky rozdělíme na čtvrtky a přidáme do vařící polévky. Nyní už dovařujeme polévku odkrytou, aby kapustičky nezhořkly. Jakmile jsou kapustičky měkké, dochutíme polévku vegetou. (Rozpočet polévky je na 10 porcí !!!).

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět