Křenová omáčka s uzeným masem

31.08.2010 14:56

Křenová omáčka s uzeným masem


Ingredience

 

600 g hovězí zadní, sůl, 1 cibule, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 30 g másla, 5 lžic hladké mouky, 10 mandlí, 500 ml mléka, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce nastrouhaného křenu, 1 lžička cukru

Postup

 

Maso vložíme do osolené vařící vody, do které jsme přidali cibuli rozkrojenou na poloviny, pepř a nové koření. Pod pokličkou zvolna vaříme do měkka. Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Necháme zchladnout. Mandle oloupeme a jemně nastrouháme (nasekáme). Přidáme je se špetkou soli k mléku a uvedeme do varu. Přidáme jíšku, dobře promícháme asi 2 minuty povaříme. Potom přidáme smetanu, 1 lžíci nastrouhaného křenu a cukr. Promícháme a hned odstavíme. Uvařené maso nakrájíme naplátky a podáváme přelité smetanovou omáčkou. Ozdobit můžeme lístkem koriandru, zelené petrželky nebo několika plátky mandlí. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo vařené brambory.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět