Králík v marinádě zapečený se šlehačkou

03.09.2010 16:05

Králík v marinádě zapečený se šlehačkou


Ingredience

1/2 kostky másla, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce mleté sladké papriky, 5 až 6 plných lžic plnotučné hořčice, 1 naporcovaný králík, sůl, 250 ml šlehačky

Postup

V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme koření. Necháme prohřát, přidáme hořčici, promícháme a odstavíme z plotny. Do teplé marinády naložíme trochu osolené maso, přikryjeme alobalem a dáme uležet do lednice (nejlépe 24 hod.). Pak dáme přikryté péct asi 1 hodinu. Mezitím občas zamícháme a polijeme výpekem. Po 1 hodině přilejeme šlehačku a pečeme ještě asi 1 hodinu, z toho 1/2 hodiny ještě přikryté a opět občas přelijeme výpekem. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět