Králík v jemné omáčce

Ingredience
6 králičích stehen, sůl, z kostky slepičího bujónu připravíme 300 ml vývaru, 1 cibule, 50 g slaniny, olej, mletý pepř, pár kuliček celého pepře, 1 bokový list, 1 lžička tymiánu, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, kousek celeru, šťáva z 1/2 citrónu, 200 ml smetany, 1 lžíce hladké mouky
Postup
Králičí stehna spaříme vařící vodou, necháme okapat a poté osolíme. Připravíme si vývar z jedné slepičí kostky. Oloupeme cibuli a nakrájíme nakostičky. Slaninu nakrájíme naproužky. Na jedné lžíci oleje orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a také orestujeme. Na této směsi rychle opečeme po obou stranách králičí stehna. Opepříme, přidáme pár zrnek černého pepře, 1 bobkový list a tymián. Poté přilijeme část vývaru a stehna dusíme pod pokličkou. Mezitím očistíme kořenovou zeleninu a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Přidáme k masu, promícháme a pokračujeme v dušení, až je maso měkké. Poté maso vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. Z kastrolu vyjmeme bobkový list, veškeré kuličky koření a zeleninu umixujeme, (aby byla úplně hladká). Vrátíme ji zpět do kastrolu, postupně po kapkách a za stálého míchání přidáme šťávu z 1/2 citrónu. Smetanu rozmícháme s jednou lžící hladké mouky a vlijeme do omáčky. Omáčku občas mícháme a přivedeme k varu. Necháme jen mírně provařit (pobublávat) ještě asi 10 minut. Podle potřeby dochutíme solí a citrónovou šťávou. Vrátíme zpět maso a necháme ho prohřát. Podáváme s houskovým knedlíkem.