Králík se zelím a knedlíkem

03.09.2010 16:06

Králík se zelím a knedlíkem


Ingredience

1 králík rozporcovaný, sůl, 1 lžíce octa, 1 lžíce sádla, 100 g anglické slaniny na plátky (špek), 1 větší cibule na kolečka, 2 stroužky česneku na plátky, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kmínu, 1 bobkový list, hlávkové zelí, 1 lžíce hladké mouky, 50 g špeku na kostičky

Postup

Králíčí porce osolíme, pokapeme octem a vložíme do pekáče vytřený sádlem. Navrch poklademe slaninou, posypeme cibulí, česnekem, přidáme kmín, bobkový list a pečeme přiklopené asi 1,1/2 hodin. Mezitím nakrájíme zelí, vložíme do kastrolu a uvaříme se solí a kmínem. Když je zelí měkké, potom na tuku osmažíme špek na kostičky s cibulí zasypeme moukou promícháme a vložíme do zelí. Pořádně promícháme a dochutíme (jak jsme zvyklí). Podáváme s knedlíkem se zelím.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět