Králík na smetaně

Ingredience
3 cibule, olej, sůl, bílý pepř, 1/2 králíka (nebo 700 g hovězího naplátky), 1 mraženou zeleninu (mrkev, celer, petržel), 1 skleničku sterilované zeleninu (směs na bramborový salát), 4 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 litr vody, kousek másla na jíšku, hladká mouka, 1 sladkou smetanu, cukr
Postup
Na oleji osmahnem cibulku dozlatova, do ní pak přidáme osolené, opepřené kousky masa (hovězí nebo králíčí) necháme zatahnout a poté vysypeme mraženou zeleninu a chvíli podusíme. Když se chytá už ke dnu nalijeme sterilovanou zeleninu i s lákem, přidáme 4 lístky bobkového listu a 5 kuliček nového koření, zalijeme 1 litrem vody (nebo může být i víc, podle potřebného množství omáčky, jeli potřeba víc může se dát i bujón pro lepší chut). Přiklopíme poklicí a dusíme. Mezitím na másle zaděláme světlou jíšku. Když jíška trochu zchladne dáme jí do omáčky a prováříme asi 30 minut. Nakonec vlijeme jednu smetanu, prohřejem dalších 10 minut, dochutíme podle chuti solí a cukram. Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami.