Králík na slanině s česnekem a cibuli

Ingredience
1 králík, sádlo (olej), sůl, 1 lžička mleté papriky, kmín, grilovací koření (dle chuti), 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 4 až 5 velkých cibulí, 0,5 l vody
Postup
Pekáč vymažeme sádlem nebo olejem, králíka prosolíme, posypeme mletou paprikou, kmínem a grilovacím kořením. Pak nakrájíme slaninu na plátky a vložíme do pekáče na králíka, nakrájíme na plátky česnek, přidáme na slaninu, nato přidáme vrstvu cibule na kolečka, zalejeme vodou a necháme do druhého dne v lednici uležet. Na druhý den dáme do předehřáté trouby péct a pečeme přiklopené 2 až 2.1/2 hodiny do měkka, občas podlijeme vodou, (kdyby se vypelka šťáva). Ke konci dušení odklopíme a pečeme chvilku do červena. Podáváme s bramborovým knedlíkem se zelím.