Králík na jablkách ve smetanové omáčce

Ingredience
1 menší králík, sůl, pepř, tymián, 60 g anglické slaniny, olej, 3 nakyslá jablka, 3 cibule, 1 malá mrkev, kousek celeru, 1 sklenička bílého vína, 1/8 l sladké smetany, 1 lžička hladké mouky, zelená petrželka
Postup
Očištěného králíka rozdělíme na menší porce. Každou porci osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a položíme na ni plátek slaniny. Zapékací misku vymažeme olejem a vložíme do něj připravené maso. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na hrubo. Cibuli nakrájíme na plátky, zeleninu nastrouháme na okurkovém struhadle. Nakrájená jablka i zeleninu rozdělíme mezi maso do pekáčku. Podlijeme bílým vínem, přiklopíme a pečeme v troubě do měkka. Podle potřeby podlijeme horkou vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho opatrně z pekáče, odložíme stranou a udržujeme v teple. Ve smetaně rozmícháme trochu mouky a omáčku zahustíme. Podle chuti dosolíme, opepříme a ještě pár minut provaříme. Do hotové omáčky vmícháme jemně nasekanou zelenou petrželku. Omáčkou maso přelijeme až na talíři. Jako příloha jsou vhodné různě upravené brambory.