Králík na jablkách ve smetanové omáčce

03.09.2010 16:19

Králík na jablkách ve smetanové omáčce


Ingredience

1 menší králík, sůl, pepř, tymián, 60 g anglické slaniny, olej, 3 nakyslá jablka, 3 cibule, 1 malá mrkev, kousek celeru, 1 sklenička bílého vína, 1/8 l sladké smetany, 1 lžička hladké mouky, zelená petrželka

Postup

Očištěného králíka rozdělíme na menší porce. Každou porci osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a položíme na ni plátek slaniny. Zapékací misku vymažeme olejem a vložíme do něj připravené maso. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na hrubo. Cibuli nakrájíme na plátky, zeleninu nastrouháme na okurkovém struhadle. Nakrájená jablka i zeleninu rozdělíme mezi maso do pekáčku. Podlijeme bílým vínem, přiklopíme a pečeme v troubě do měkka. Podle potřeby podlijeme horkou vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho opatrně z pekáče, odložíme stranou a udržujeme v teple. Ve smetaně rozmícháme trochu mouky a omáčku zahustíme. Podle chuti dosolíme, opepříme a ještě pár minut provaříme. Do hotové omáčky vmícháme jemně nasekanou zelenou petrželku. Omáčkou maso přelijeme až na talíři. Jako příloha jsou vhodné různě upravené brambory.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si web zdarma! Webnode