Králík dušený na zelenině

29.08.2010 08:41

Králík dušený na zelenině


Ingredience

 

 
1 králičí hřbet a kýty, 3 lžíce oleje, 100 g zeleného hrášku, 100 g fazolových lusků, 4 větší rajčata, hovězí vývar (z kostky), 150 g karotky, bílý pepř, petrželová nať, 3 stroužky česneku, 150 g bambusových výhonků (lze nahradit mladou kedlubnou), lžička škrobu, sůl

 

Postup

 

 
Odblaněné králičí maso nakrájíme natenké špalíčky, osolíme, opepříme bílým pepřem a poprášíme škrobem. V rozpáleném oleji prudce opečeme a podlijeme hovězím vývarem, který jsme si připravili z bujónové kostky. Přidáme naplátky nakrájenou karotku, bambusové výhonky, česnek, oloupaná rajčata a vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Když je maso téměř hotové, přidáme zelený hrášek a krájené fazolové lusky. Mírně zahustíme máčeným škrobem, ochutíme solí, lehce promícháme a zvolna dodusíme. Před podáváním posypeme zelenou petrželkou.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět