Králičí stehna v jogurtu

03.09.2010 16:26

Králičí stehna v jogurtu


Ingredience

1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžičky vegety speciál, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, 4 králičí stehna, 100 g bílého jogurtu, 3 lžíce oleje

Postup

Cibuli nastrouháme na jemno, česnek prolisujeme, přidáme k cibuli, okořeníme zázvorem, vegetou, přidáme citrónovou šťávu, osolíme a promícháme. Králičí stehna spaříme horkou vodou, vyjmeme a potřeme jogurtovou směsí. Naskládáme do misky, zbytek směsi přelijeme přes maso, misku přiklopíme a necháme v chladnu alespoň 2 hodiny odležet (můžeme i přes noc). V pánvi rozpálíme olej a opečeme stehna po obu stran. Vložíme do zapékací misky, pokapeme zbylým tukem, podlijeme malinko vodou, vložíme do předehřáté trouby a občas kontrolujeme. Ke konci pečení, když je maso už měkké, zalijeme zbytkem marinády, odklopíme a necháme vytvořit kůrčičku. Podáváme s bramborami (případně s rýží). Můžeme doplnit čerstvou nebo tepelně upravovanou zeleninou.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode