Králičí stehna na hroznech s pažitkovou kari rýží

03.09.2010 16:27

Králičí stehna na hroznech s pažitkovou kari rýží


Ingredience

300 g slaniny, sůl, 8 králičích stehen, 2 cibule, celý pepř, nové koření, bobkový list, 0,5 l drůbežího vývaru, 0,5 l bílého vína, 500 g hrozen, 300 g uzeného bůčku, rozmarýn

Ingredience na pažitkovou kari rýži

500 g dlouhozrnné rýže, 50 g másla, 1 cibule, 1 lžička kari koření, 700 ml drůbežího vývaru, pažitka, sůl

Postup

Na rozehřáté slanině zlehka opečeme osolená prošpikovaná králičí stehna, (aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté). Potom je vyjmeme a ke slanině přidáme nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření a bobkový list. Až cibule zezlátne, zalijeme ji kuřecím vývarem a bílým vínem, a vaříme tak dlouho, dokud se obsah nezredukuje asi na polovinu. Tento základ rozmixujeme, přidáme kuličky hrozen, opečená stehna, kousky uzeného bůčku, pár větviček rozmarýnu a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi 50 minut. Až stehna změknou, na plechu je dopečeme do zlatova.

Postup na pažitkovou kari rýži

Mezitím si připravíme přílohu. Rýži důkladně propereme nejdřív ve studené, potom v teplé vodě. Na másle orestujeme cibulku, přidáme kari, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přisypeme propranou rýži, promícháme a pod pokličkou vaříme do měkka, (nebo ji dáme na 10 minut do trouby a necháme v teple dojít). Na konec vmícháme nasekanou pažitku, podle chuti dosolíme a máme dokonalou přílohu.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět