Králičí roláda

03.09.2010 16:29

Králičí roláda


Ingredience

1 králičí játra, 150 g mletého vepřového masa, 1 houska, trochu mléka, 1 vejce, špetka muškátového květu, zelená petrželka, 60 g másla, sůl, 1 králík, pepř, 6 tenkých plátků anglické slaniny, 40 g slaniny, 1 lžička hladké mouky

Postup

Játra opláchneme, odblaníme a nakrájíme na drobné kousky. Mleté maso dáme do mísy, přidáme nakrájená játra, drobně nakrájenou a mlékem zvlhčenou housku, vejce, ochutíme špetkou muškátového květu, vmícháme nasekanou petrželku, trochu rozehřátého másla, osolíme, dobře promícháme a dáme odležet do chladna. (Nádivka by měla být poměrně hustá). Králíka na břišní straně po délce rozřízneme, rozložíme a vykostíme. Vzniklý plát masa dobře omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Poklademe ho tenkými plátky slaniny, vložíme připravenou nádivku a potom po délce od krku stočíme do rolády. Roládu svážeme pevnou bílou nití, na povrchu osolíme a vložíme na zbylé máslo, na kterém jsme rozškvařili slaninu nakrájenou na kostičky. Roládu lehce opečeme po všech stranách, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou v troubě. Během dušení opatrně obrátíme a podle potřeby podléváme horkou vodou. Ke konci pečení roládu odkryjeme a dopečeme do červena. Měkkou roládu vyjmeme, necháme asi 10 minut odpočinout, potom odstraníme nit a nakrájíme na porce. Zbylou šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a krátce podusíme. Porce rolády na talíři přelijeme šťávou. Roládu podáváme s bramborami nebo s bramborovým salátem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět