Králičí ragú

03.09.2010 16:31

Králičí ragú


Ingredience

1 zadní část z králíka, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 1 lžíce hladké mouky, olej, 100 ml bílého vína, 100 g šunky, 2 kostky houbového bujónu, 100 g žampiónů, 100 g sterilovaných cibulek, 2 stroužky česneku

Postup

Maso zbavíme blan a kostí. Čisté maso nakrájíme na kousky, které osolíme, opepříme, posypeme strouhaným muškátovým oříškem, obalíme zlehka v mouce a opečeme v kastrolu na rozpáleném oleji. Potom maso zalijeme vodou, přidáme víno, nakrájenou šunku, rozdrobíme bujón, přidáme celé očištěné žampióny, cibulky, prolisovaný česnek a zvolna dusíme pod pokličkou v troubě asi 60 minut při 180 °C. Podáváme s vařenými bramborami, s rýží nebo bílým pečivem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět