Králičí ragú
Ingredience
1 králičí zadek, 100 g šunky, 100 g žampiónů, 2 kostky houbového bujónu, 100 g sterilovaných cibulek, 2 stroužky česneku, mletý pepř, máslo, 100 ml bílého vína, muškátový oříšek, 1 lžíce mouky, sůl
Postup
Králičí zadek zbavíme blan a kostí. Čisté maso nakrájíme nakousky, které osolíme, okořeníme mletým pepřem, strouhaným muškátovým oříškem, obalíme zlehka v mouce a opečeme v rozpáleném oleji. Poté maso zalijeme vodou, přidáme víno, nakrájenou šunku, rozdrobíme houbový bujón, přidáme celé očištěné žampióny, cibulky, utřený česnek a zvolna dusíme pod pokličkou v troubě asi 60 minut při 180 °C. Podáváme s vařenými brambory, s rýží nebo bílým pečivem.