Králičí ragú s bylinkami

03.09.2010 16:30

Králičí ragú s bylinkami


Ingredience

1 králík (asi 1200 g), sůl, pepř, 6 lžic olivového oleje, 2 snítky čerstvého rozmarýnu, 2 snítky čerstvé šalvěje, 4 stroužky česneku, 1 červená feferonka, 200 ml bílého vína, 200 ml slepičího vývaru z kostky, 1 citrón, 4 rajčata, 100 g černých oliv, špetka skořice

Postup

Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl, pepř a porce postupně opečeme v kastrolu na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme omyté a osušené bylinky, česnek podélně rozpůlíme, feferonku nakrájíme na kostičky a vše přidáme k masu. Pak to zalijeme bílým vínem, vývarem, přidáme plátky citrónu, (který jsme předem dobře omyli horkou vodou) a vše dusíme přikryté na mírné teplotě asi 1 hodinu. Mezitím oloupeme rajčata, která jsme nejdříve nařízli do křížku a poté spařili v horké vodě, a nakrájíme na hrubo. V polovině varu je přidáme k masu a dusíme společně zhruba 10 minut. Před koncem dušení přidáme olivy, králičí ragú osolíme, opepříme a opatrně dochutíme skořicí. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět