Králičí maso v marinádě se žampióny

03.09.2010 16:32

Králičí maso v marinádě se žampióny


Ingredience

600 až 800 g králičího masa, 6 až 10 žampiónů, 10 až 15 nakládaných cibulek

Ingredience na marinádu

150 ml oleje, šťáva z 1 citrónu, 1 lžíce medu, 3 stroužky česneku, 1 lžička cukru, 1 lžička kari koření, 2 lžíce sójové omáčky, pepř, sůl

Postup

(Králičí maso nakládáme do marinády zhruba den předtím, než ho chceme podávat). Naporcujeme králíka na menší díly (s kostí nebo vykoštěného), (protože bude lépe vstřebávat marinádu a bude se také lépe servírovat). Vložíme do pekáče, přidáme oloupané, na plátky nakrájené žampióny a nakládané cibulky vcelku. Potom připravíme marinádu smícháním výše uvedených ingrediencí a nalijeme na maso. Pekáč přiklopíme a maso necháme marinovat do druhého dne. Hodinu před podáváním pekáč s masem dáme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme do měkka. Podlévat se nemusí, stačí jen občas zkontrolovat, zda již maso není měkké. Podáváme s rýží nebo s hranolkami. Ozdobíme čerstvou zeleninou.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět