Kořeněný pstruh s mandlemi

16.09.2010 21:22

Kořeněný pstruh s mandlemi


Ingredience

2 pstruhy, 2 citróny, sůl, hladká mouka, kořenící směs na ryby, 50 g mandlí, zelená petrželka, olej, máslo

Postup

Ryby nejprve dobře opláchneme (mražené necháme samozřejmě nejdříve rozmrazit) a osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou. Rozdělíme na porce, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Před tepelnou úpravou je ale ještě jednou osušíme. Jednotlivé porce osolíme a obalíme je ve směsi, kterou jsme si připravili smícháním hladké mouky, trochy soli a jedné lžíce kořenící směsi na ryby. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Zelenou petrželku také opláchneme, necháme okapat a nasekáme. V pánvi rozpálíme olej s kouskem másla a připravené obalené rybí porce na něm osmažíme do křupava. Vyjmeme je, uchováme v teple a na zbylém oleji opražíme nasekané mandle. Když zezlátnou, přidáme nasekanou zelenou petrželku a promícháme. Ryby podáváme posypané směsí mandlí a zelené petrželky, pokapeme zbylým tukem z pánve a obložíme je tenkými plátky citrónu. Jako oblohu zvolíme třeba vařené brambory se zeleninou nebo čerstvou bagetu.

Design by Jozef Pataky

 

—————

Zpět