Kořeněný králík v alobalu

03.09.2010 16:33

Kořeněný králík v alobalu


Ingredience

50 g slaniny, králíčí hřebt a zadní část, 4 stroužky česneku, 6 kuliček rozemletého pepře, 6 kuliček rozemletého nového koření, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička majoránky, 1 velká cibule, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 6 lžic oleje, alobal

Postup

Slaninu nakrájíme na klínky a králičí maso prošpikujeme. Česnek prolisujeme, přidáme k němu rozemletý pepř a nové koření, drcený kmín, majoránku, jemně nastrouhanou cibuli, 1 lžíci citrónové šťávy, sůl a dobře promícháme. Touto směsí potřeme králíka, pokapeme olejem, zabalíme do alobalu a necháme v ledničce alespoň 12 hodin rozležet. Potom maso v alobalu dáme do pekáče (z varného skla) a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C. Asi po 30 minutách maso vyjmeme z alobalu (pozor velmi opatrně, abychom se neopařili horkou párou!!!). Maso vrátíme do pekáče, podlijeme šťávou, která zůstala v alobalu a pečeme do měkka. V případě potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem. Hotové maso rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží nebo s bramborami.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět