Karbanátky s petrželkou

03.09.2010 12:18

Karbanátky s petrželkou


Ingredience

750 g mletého masa, 1 cibuli, 4 až 5 stroužků česneku, 1 až 2 vejce, pepř, sůl, 1 lžíci majoránky, 1 lžíci čestvě nasekané petrželky, mletou sladkou papriku, strouhanku, olej

Postup

Mleté maso dáme do mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme, obojí přidáme k masu. Dále přidáme majoránku, petrželku, vejce, osolíme a opepříme, podle libosti můžeme dochutit mletou paprikou. Směs důkladně promícháme rukama a na konec z ní vytvarujeme ploché placičky. Karbanátky smažíme při střední teplotě z obou stran do zlatova. Podáváme s vařenými bramborami nebo kaší a zeleninovým salátem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět