Karbanátky s libečkem

03.09.2010 12:19

Karbanátky s libečkem


Ingredience

500 g mletého masa, 4 lžíce čerstvého libečku, hrneček mléka, 2 vejce, 2 housky, 1 větší cibule, 1 lžička hořčice, mletý pepř, olej na smažení, sůl

Postup

Libeček opereme pod studenou vodou a drobně nasekáme. Pokud jej nemáme, můžeme jej nahradit zelenou petrželkou a celerovou natí. Housky namočíme v mléce, necháme změknout a rozmačkáme vidličkou na malé kousky. Mleté maso (vepřové + hovězí, ale stačí pouze vepřové) dobře rukama promícháme s jemně nakrájenou cibulí, rozmačkanými houskami, pepřem a solí. Na konec vmícháme do masové směsi drobně nasekaný libeček a vytvarujeme malé karbanátky. Obalíme v hladké mouce a osmažíme je na rozpáleném oleji. Karbanátky se podávají přelité na talíři některým druhem rajčatové omáčky, ale často stačí je pokapat pouze kečupem. Jako přílohu lze použít vařené brambory nebo rýži, ale dobrý je také tmavý chléb.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět