Kapustové karbanátky

03.09.2010 12:21

Kapustové karbanátky


Ingredience

1 kapusta, 200 g mletého masa, 2 špekáčky (točený salám, uzené maso), 1 vejce, strouhaná houska, pepř, sůl

Postup

Kapustu spaříme v horké vodě (spařit kapustu znamená ponořit kapustové listy asi na dvě minuty do vody, která se právě začala vařit), vyjmeme a necháme okapat. Potom z ní vykrájíme silné části košťálů. Salám nebo špekáčky nebo uzené maso nakrájíme na větší kusy, aby se nám dobře mlelo v masovém strojku. Kapustu a uzeninu na masovém strojku umeleme, do směsi přidáme mleté maso, vejce, sůl a pepř. Rukama propracujeme a ze směsi formujeme středně velké karbanátky. Povrch karbanátků obalíme ještě ve strouhané housce. Smažíme na rozpáleném oleji v pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem nebo i s chlebem za studena.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět