Kapr se slaninou, s banány na hrozinkách

16.09.2010 21:22

Kapr se slaninou, s banány na hrozinkách


Ingredience

1 kg kapra (mražený), sůl, 100 g hrozinek, rum, 150 g anglické slaniny, 150 g cibule, olej, šťáva z jednoho citrónu, mletá sladká paprika, 2 banány

Postup

Kapra rozmrazíme, osušíme naporcujeme, potřeme po obou stranách solí. Hrozinky namočíme do rumu. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a porce kapra na něm prudce osmahneme po obou stranách, přendáme do pekáčku nebo do zapékací misky, pokapeme šťávou z citrónu a posypeme lehce sladkou mletou paprikou. V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme k ní nakrájenou cibuli a orestujeme. Na konec přidáme hrozinky a promícháme je se slaninou a cibulí. Tuto směs navršíme rovnoměrně na porce kapra a tuk z pánve přelijeme do pekáčku. Pečeme v troubě asi 20 minut. Ke konci pečení přidáme dva banány nakrájené na kolečka a ještě chvíli společně zapečeme. Podáváme s opečenými brambory a s několika listy hlávkového salátu.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět