Kapr s rajčatovým protlakem a křenem
Ingredience
1/2 kapra, 60 g másla, 3 lžíce strouhanky, sůl, kari koření, 2 lžičky nastrouhaného křenu, 1 menší cibule, 1 malý rajčatový protlak
Postup
Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Kapra rozdělíme na porce, potřeme solí po všech stranách a vložíme do misky. Každou porci kapra posypeme kari kořením, křenem a na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme lžičkou rajčatový protlak (nebo kečup) a vše lehce zasypeme zbytkem strouhanky. Povrch poklademe malými kousky másla. Dusíme v troubě asi 30 až 40 minut. Podáváme s bramborem a vhodným zeleninovým salátem.
Poznámka
Místo cibule lze také použít jemně nakrájený pórek. Strouhaný křen lze nahradit nakládaným křenem - dáme ho klidně více, kapr má velmi pikantní chuť. Rajčatový protlak lze nahradit sladkým kečupem.