Kapr s rajčatovým protlakem a křenem

16.09.2010 21:23

Kapr s rajčatovým protlakem a křenem


Ingredience

1/2 kapra, 60 g másla, 3 lžíce strouhanky, sůl, kari koření, 2 lžičky nastrouhaného křenu, 1 menší cibule, 1 malý rajčatový protlak

Postup

Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Kapra rozdělíme na porce, potřeme solí po všech stranách a vložíme do misky. Každou porci kapra posypeme kari kořením, křenem a na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme lžičkou rajčatový protlak (nebo kečup) a vše lehce zasypeme zbytkem strouhanky. Povrch poklademe malými kousky másla. Dusíme v troubě asi 30 až 40 minut. Podáváme s bramborem a vhodným zeleninovým salátem.

Poznámka

Místo cibule lze také použít jemně nakrájený pórek. Strouhaný křen lze nahradit nakládaným křenem - dáme ho klidně více, kapr má velmi pikantní chuť. Rajčatový protlak lze nahradit sladkým kečupem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět