Kachna s růžičkovou kapustou

01.09.2010 18:11

Kachna s růžičkovou kapustou


Ingredience

1 kachna, sůl, kmín, 600 g růžičkové kapusty, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 80 g slaniny, 200 ml vývaru, pepř

Postup

Kachnu očistíme, zevnitř i vnitřek, osolíme, pokmínujeme a dáme péct. Na začátku stačí, když dáme do pekáče asi 2 až 3 mm vody, protože se z kachny začne rychle vypékat tuk. Zatím uvaříme kapustičky. Vaříme je v osolené vodě asi 3 až 4 minuty (neměly by být úplně měkké) a necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Téměř upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a nastříháme na porce. Tuk vypečený z kachny z velké části slijeme, na zbytku osmažíme do zlatova nakrájenou cibuli, vrátíme ji do pekáče a vše zalijeme vývarem. Kapustičky osmažíme na nakrájené slanině, ochutíme rozetřeným česnekem, opepříme a osolíme. Spolu s naporcovanou kachnou je vrátíme do pekáče a vše necháme ještě 10 minut zapéct. Podáváme s knedlíkem a se zelím nebo s jinou přílohou.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět