Kachna s bylinkami na víně

01.09.2010 18:16

Kachna s bylinkami na víně


Ingredience

4 porce kachního masa, 2 stroužky česneku, 1 lžíce čerstvého oregana, 1 lžíce čerstvé sekané saturejky, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, sůl, pepř, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 4 dcl červeného vína, 1 bobkový list, drůbeží vývar, 5 lžic rajského protlaku

Postup

Porce kachny omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek prolisujeme, nasekáme všechny zelené bylinky, osolíme, opepříme a utlučeme je v moždíři. Směs promícháme s olejem a potřeme porce kachny. Takto upravené porce necháme odležet nejméně 6 hodin v chladnu. Potom maso rychle opečeme ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme vínem (kvalitním), přidáme bobkový list a zvolna dusíme za občasného podlévání drůbežím vývarem. Před dokončením přidáme rajský protlak a povaříme. Podáváme s rýží.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět