Kachna nadivoko

01.09.2010 18:17

Kachna nadivoko


Ingredience

1 kachnu, 100 g sardelové pasty, 5 kuliček jalovce, sůl, olej, 250 ml červeného vína, 100 ml masového vývaru, 1 cibule, 5 kuliček černého pepře, 250 ml smetany

Postup

Kachnu opláchneme osušíme a zevnitř vytřeme sardelovou pastou. Povrch potřeme roztlučeným jalovcem. Takto upravenou kachnu necháme na chladném místě (4 dny) odležet! Poté kachnu osolíme, opečeme na oleji, podlijeme částí červeného vína, částí vývaru, přidáme nakrájenou cibuli, pepř, přiklopíme a dusíme do měkka. Během dušení podléváme zbývajícím vínem a vývarem. Jakmile je kachna měkká, vyjmeme ji. Do omáčky přidáme smetanu a chvíli ji povaříme. Kachnu rozporcujeme a rozdělíme na talíře. Hotovu omáčku přecedíme na maso. Můžeme doplnit plátkem citrónu. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět